miercuri, 10 septembrie 2008

Fetita moarta in urma unei operatii de polipi. Familia acuza medicii



O fetita de 4 ani a murit in urma unei banale operatii de polipi, dupa ce a facut un stop cardio-respirator. "Este vina celor care au operat-o", acuza bunicii, care cred ca s-a exagerat cu cantitatea de anestezic.

Oamenii s-au ingrijorat cand au vazut-o pe micuta ca respira cu dificultate, asa ca au decis s-o duca la doctor. Au avut incredere oarba in medicul care i-a informat ca e cazul sa-i scoata polipii, nimeni altul decat directorul spitalului CFR. Acesta le-a promis ca o sa se ocupe personal de interventie.

Dupa aproximativ o ora, fetita a facut stop cardio-respirator. Imediat, a aparut un echipaj SMURD. In tot acest timp, bunica a asteptat pe culoar fara sa stie ce se intampla. Dupa 90 de minute, inima fetitei a inceput sa bata din nou. Pentru ca era totusi instabila, medicii au decis s-o duca la o sectie de cardiologie a spitalului clinic de copii. Aici, copila s-a stins.

Medicul care a facut operatia sustine ca nu este exclus ca fetita sa fi facut stop cardio-respirator din cauza unei boli ereditare, insa bunicii cred ca vina ii apartine anestezistei. Au drept argument analizele facute inainte de interventie, care arata ca micuta nu era alergica la medicamente. Oamenii au depus o plangere la Colegiul Medicilor si cer sa li se faca dreptate.

Anestezista nu a putut fi contactata. Colegiul Medicilor Cluj a facut, deocamdata, o adresa catre conducerea spitalului CFR. Ii intereseaza foaia de observatie a pacientei si rezultatul examinarii medico-legale.

Directorul institutiei, chiar cel care a condus operatia, anestezista si asistentele vor da socoteala in fata unei comisii. Intre timp, specialistii au luat probe din tesuturile si organele copilei, pe care le-au trimis la Institutul de Medicina Legala din Capitala pentru examinare. Se stie ca fetita a murit in urma unui stop cardio-respirator, insa numai raportul final al legistilor va stabili ce a condus la acesta.

Mama fetitei a plecat in Italia in urma cu doi ani, lasand-o pe copila in grija bunicilor. Fetita a fost inmormantata miercuri.

Niciun comentariu: