joi, 11 septembrie 2008

Bebelusii raniti la maternitatea Giulesti, arsi cu alcool de 90 de grade



Cei patru bebelusi au fost arsi pe frunte si pe cap, cu alcool de 90 de grade. Informatia a iesit la iveala, dupa ancheta profesionala initiata de cei din Ordinul Asistentilor. In acest caz, pur si simplu revoltator, doua asistente se fac vinovate de neglijenta in serviciu.

Cercetarile au aratat ca solutia folosita pentru tratamentele copiiilor era un dezinfectant de uz uman, folosit la curatarea mainilor, manusilor si plagilor. Este o solutie vascoasa, de culoare albastra, care are in compozitie alcool de 90 de grade, dar si alte substante chimice. Spre deosebire de alcoolul sanitar care contine alcool doar de 45 de grade si albastru de metilen.

Asistenta sefa de la Neonatologie, Doina Pecingină, şi-a dat demisia în urma scandalului, a declarat joi directorul spitalului Bogdan Marinescu. Aceasta a spus că nu ştie ce s-a întâmplat săptămâna trecută, pentru că a fost în concediu.

Preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, Gheorghe Georgescu, a declarat joi că vina aparţine Doinei Pecingină, pentru că nu şi-a desemnat un locţiitor în perioada cât a fost în concediu, precum şi pentru că nu şi-a organizat bine activitatea la nivelul secţiei.

Directorul Maternităţii Giuleşti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat că arsurile bebeluşilor au fost provocate de un dezinfectant folosit pentru mâini, plăgi şi mănuşi, această substanţă fiind utilizată şi de medicii care intră în blocul operator.

Se pare ca infirmiera a turnat dezinfectantul de manusi peste o cantitate de spirt care era in flaconul pentru tratamente.

Niciun comentariu: