vineri, 12 septembrie 2008

Aeroportul Baneasa se extinde cu inca doua terminale



Acestea ar trebui sa fie gata in 2009. Au rolul sa preia din aglomeratia existenta in aerogara care are doar o cladire si pentru sosiri, si pentru plecari.

Numarul pasagerilor de pe aeroportul Baneasa a crescut de cinci ori din 2002 si pana in prezent. In aceste conditii, micuta aerogara nu mai are cum sa primeasca valuri de oameni, cam doua milioane pina in 2010.

Astfel, conducerea aeroportului a luat decizia ca impreuna cu doi operatori privati sa faca un terminal VIP si unul pentru operatorii low-cost.

Dar sa nu uitam ca cele doua terminale vor duce automat la o crestere a traficului aerian si de aici a zgomotului pe care il fac avioanele de mari dimensiuni. Multi dintre cei care stau in zona de nord a Bucurestiului sunt deja la limita rabdarii.

Oamenii sint scandalizati pentru ca pe vremea cind s-au mutat ei in Baneasa, daca trecea un avion pe ora. Acum lucrurile nu mai stau asa. Exista insa si o a doua categorie, cea a oamenilor cu bani, extrem de interesati sa ajunga repede de acasa la aeroport.

Celor doua terminalele vor costa 18 milioane de euro si urmeaza sa fie concesionate pentru 25 de ani.

Niciun comentariu: